Головна Новини Бізнес економіка Газова суперечка Києва та Москви: Україна може втратити мільярди доларів
commentss НОВИНИ Всі новини

Газова суперечка Києва та Москви: Україна може втратити мільярди доларів

Зараз Росія здійснює транзит газу в країни Європейського союзу через територію Україну, це приносить держскарбниці чималий дохід – 3 мільярди доларів щорічно

3 листопада 2019, 22:06 comments3312
Поділіться публікацією:
Газова суперечка Києва та Москви: Україна може втратити мільярди доларів

Росія в черговий раз виступила проти України зі своєю газовою артилерією – вона всілякими шляхами намагається схилити Євросоюз до "прямого" співробітництва, яке не передбачає посередників у вигляді України. Про це сьогодні йшлося у сюжеті "ТСН.Тиждень".

Станом на сьогодні Росія здійснює транзит газу в країни Європейського союзу через територію Україну. Це приносить чималий дохід державі – 3 мільярди доларів щорічно. Усталений стан речей може кардинально зміниться – в наступному році "Нафтогаз" і "Газпром" можуть не підписати довгостроковий договір про транзит.

Як відомо, нещодавно уряд Данії видав дозвіл на будівництво "Північного потоку-2", що дасть Росії змогу експортувати газ Європу в обхід України.

Данія досить довго тягнула з рішенням – це дало Україні більш ретельно підготуватися до газової війни з Росією, наприклад, заручиться підтримкою американських конгресменів. Так, у США мають намір вже в цьому році прийняти законопроект, який накладе санкції на судна, що прокладають підводні трубопроводи для "Північного потоку-2". Це може сповільнити, а то й заблокувати будівництво зовсім.

Нагадаємо, раніше видання "Коментарі" повідомляло, що Російська Федерація і Європейська комісія обговорили транзит газу по території України після 2019 року.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!