Бюджет-2020: профільні міністри розповіли, які напрями будуть пріоритетними наступного року

В уряді розповіли, як розподілені гроші в бюджеті-2020

Кабінет міністрів України представив підготовлений до другого читання законопроект про державний бюджет на 2020 рік. Міністри виділили напрямки, які є пріоритетними в їх діяльності і які отримали додаткове фінансування.

Бюджет-2020: акценти Олексія Гончарука

Так, прем'єр-міністр України Олексій Гончарук акцентує увагу на тому, що людина є найвищим пріоритетом для держави. Він заявляє, що держава наступного року в першу чергу буде працювати над скороченням боргів. Також повідомив про те, що документ передбачає скорочення витрат на утримання чиновників на 10%.

Глава уряду повідомляє, що в головному фінансовому документі країни передбачено зростання видатків на медицину. Зокрема, планується закупити 470 автомобілів швидкої допомоги, а також створити 25 відділень екстреної допомоги по країні. Ще заплановані компенсації витрат на пологи, лікування інсультів та інфарктів, лікування українців за кордоном.

Крім того, уряд обіцяє доплачувати до пенсії кожного українця старше 80 років 670 грн., стимулювати розвиток сільських шкіл, збільшити фінансування оборони і безпеки, а також на 11% збільшити витрати на безпеку в країні.

передбачено підвищення пенсій. Він зазначив, що пенсії в наступному році будуть проіндексовані, однак виростуть незначно.