Головна Новини Бізнес економіка Бюджет-2020: профільні міністри розповіли, які напрями будуть пріоритетними наступного року
commentss НОВИНИ Всі новини

Бюджет-2020: профільні міністри розповіли, які напрями будуть пріоритетними наступного року

В уряді розповіли, як розподілені гроші в бюджеті-2020

6 листопада 2019, 01:02 comments2318
Поділіться публікацією:
Бюджет-2020: профільні міністри розповіли, які напрями будуть пріоритетними наступного року

Кабінет міністрів України представив підготовлений до другого читання законопроект про державний бюджет на 2020 рік. Міністри виділили напрямки, які є пріоритетними в їх діяльності і які отримали додаткове фінансування.

Бюджет-2020: акценти Олексія Гончарука

Так, прем'єр-міністр України Олексій Гончарук акцентує увагу на тому, що людина є найвищим пріоритетом для держави. Він заявляє, що держава наступного року в першу чергу буде працювати над скороченням боргів. Також повідомив про те, що документ передбачає скорочення витрат на утримання чиновників на 10%.

Глава уряду повідомляє, що в головному фінансовому документі країни передбачено зростання видатків на медицину. Зокрема, планується закупити 470 автомобілів швидкої допомоги, а також створити 25 відділень екстреної допомоги по країні. Ще заплановані компенсації витрат на пологи, лікування інсультів та інфарктів, лікування українців за кордоном.

Крім того, уряд обіцяє доплачувати до пенсії кожного українця старше 80 років 670 грн., стимулювати розвиток сільських шкіл, збільшити фінансування оборони і безпеки, а також на 11% збільшити витрати на безпеку в країні.

Бюджет-2020: пріоритети МОЗ

У Міністерстві охорони здоров'я акцентують увагу на тому, що з 1 квітня 2020 року в Україні має запрацювати програма медичних гарантій, на яку в проекті держбюджету закладено 72 млрд грн.

Зокрема, українцям обіцяють безкоштовно надавати медичну допомога на 6 рівнях: первинну, спеціалізовану амбулаторну, госпітальну, екстрену, паліативну і реабілітацію, а також реимбурсацію лікарських засобів.

Бюджет-2020: додаткові витрати від Мінфіну

Міністр фінансів України Оксана Маркарова виділила такі важливі додаткові витрати на наступний рік:

- 3,2 млрд грн. на ліки;
— 3,75 млрд грн. на зарплати вчителів;
— 3,5 млрд грн. на опорні школи;
— 2,44 млрд грн. на соціальні програми і пенсіонерів;
— 1,08 млрд грн. на культуру і туризм;
— 1,57 млрд грн. на аеропорти та мости;
— 400 млн грн. на лікування за кордоном;
— 300 млн грн. університетська наука.

Бюджет-2020: пріоритети Мінсоцполітики

Міністр соціальної політики Юлія Соколовська зазначає, що пріоритетом для її відомства є діти. Саме це і вплинуло на те, що в 2020 році планується збільшити фінансування підтримки дітей-сиріт, а також дітей з малозабезпечених сімей. Також планується збільшити допомогу для дітей з обмеженими можливостями та для самотніх пенсіонерів.

Бюджет-2020: важливі напрямки у Міністерстві освіти

Міністр освіти Анна Новосад відзначає важливість збільшення фінансування Нової української школи, а також виділення коштів, спрямованих на освіту дітей з особливими освітніми потребами. Крім того, за рахунок грошей, які залишилися з 2019 року в Міносвіти планують закупити шкільні автобуси.

Також Анна Новосад робить акцент на тому, що важливо створювати додаткові стимули для вчителів, зокрема, щоб вони не відмовлялися від роботи в сільських школах. Крім того, міністр не обійшла увагою професійну і вищу освіту, які також вимагають додаткових коштів для розвитку.

Бюджет-2020: пріоритети Мінінфраструктури

Міністр інфраструктури Владислав Криклій відзначає, що одним з пріоритетних напрямів його відомства в 2020 році стане ремонт доріг. Так, фінансування дорожньої інфраструктури на наступний рік вирішили збільшити на 36% – до 73,7 млрд грн. Також в 2 рази збільшено фінансування безпеки дорожнього руху, а у 5 разів більше грошей виділили на фінансування будівництва аеродромних комплексів. Не обійшли увагою і громадський міський транспорт, який буде профінансовано за рахунок МФО.

Раніше "Коментарі" повідомляли, що прем'єр-міністр України Олексій Гончарук розповів про те, що в законопроекті про державний бюджет на наступний рік передбачено підвищення пенсій. Він зазначив, що пенсії в наступному році будуть проіндексовані, однак виростуть незначно.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: https://comments.ua
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!