Українці "заплатять" за подорожчання транспортування газу 36 млрд грн,- Федерація роботодавців

Підвищення тарифів на транспортування газу призведе до збільшення платежів з боку підприємців і населення на 36 млрд грн на рік

Про це заявив генеральний директор Федерації роботодавців України Руслан Іллічов, коментуючи відповідне рішення "Укртрансгазу".

"Попередні розрахунки, які є у Федерації роботодавців, свідчать про те, що додаткові витрати українських споживачів газу від такого рішення складуть близько 36 млрд грн. І майже 18 млрд грн. – це витрати, які понесе населення", – сказав Іллічов.

За словами голови Федерації роботодавців, підвищення тарифів на транспортування газу знищує конкурентоспроможність українського бізнесу.

Іллічов зазначив, що український бізнес змушений піднімати зарплати співробітникам через відтік кадрів, у тому числі до Польщі, де тільки офіційно працюють 2 млн громадян України. Проте зростання тарифів на транспортування газу знижує фінансові можливості українських підприємств.

Раніше експерти і учасники ринку розкритикували плани нової "дочки" "Укртрансгазу" - ТОВ "Оператор ГТС України" - збільшити тарифи на транзит газу фактично втричі. На їхню думку, ці тарифи будуть непідйомними для реального сектора української економіки.