Головна Новини Бізнес економіка Арешт майна і заборона на виїзд з країни: нові наслідки несплати «комуналки»
commentss НОВИНИ Всі новини

Арешт майна і заборона на виїзд з країни: нові наслідки несплати «комуналки»

Офіційні дані говорять, що в столиці проживає близько 5% споживачів, які систематично не оплачують «комуналку»

10 листопада 2019, 09:52 comments9655
Поділіться публікацією:
Арешт майна і заборона на виїзд з країни: нові наслідки несплати «комуналки»

У Києві оприлюднили нові "санкції" щодо тих громадян, які систематично не сплачують рахунки за житлово-комунальні послуги. Суд може заарештувати майно боржників і заборонити їм виїзджати з країни. Про це йдеться в заяві прес-служби КМДА.

Офіційні дані говорять, що в столиці проживає близько 5% споживачів, які систематично не оплачують "комуналку", постійно маючи борг.

"Сума боргу деяких киян досягає позначки в сотні тисяч гривень. Будучи в настільки складній ситуації, вони відмовляються оформляти договір, який передбачає реструктуризацію боргу, щоб розбити його на частини", — говорить генеральний директор "Центру комунального сервісу" Андрій Щербина.

Щербина зазначив, що його підприємство активно дзвонить і інформує боржників про проблеми і можливі наслідки, однак користі від цього немає. Через наявність в будинку хоча б одного боржника, каже він, страждає весь будинок, який не підключають до певної послуги.

Тепер, зазначають в КМДА, з боржниками будуть боротися дещо інакше – суд буде заарештовувати їх майно. Можливо, їм навіть заборонять залишати країну до моменту повного погашення заборгованості.

Нагадаємо, раніше видання "Коментарі" повідомляло, що населення України заборгувало за послуги житлово-комунального господарства (ЖКГ) близько 51 млрд грн., що на 2,1% нижче, ніж станом на кінець вересня 2018 року.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!