Головна Новини Бізнес економіка Відкриття ринку землі в Україні: названа вартість гектара
commentss НОВИНИ Всі новини

Відкриття ринку землі в Україні: названа вартість гектара

При відкритті ринку землі її гектар буде продаватися на рівні 2200 доларів

12 листопада 2019, 23:43 comments4341
Поділіться публікацією:
Відкриття ринку землі в Україні: названа вартість гектара

У разі відкриття ринку землі в Україні один гектар буде продаватися на рівні 2200 доларів. Про це заявив заступник міністра економіки Тарас Висоцький в інтерв'ю Радіо НВ.

"Наші розрахунки показують, що якщо ми застосовуємо запропоновану модель, яка діє — це буде в середньому 2200 доларів еквівалент за гектар. Якщо виходити з обмеженою моделі, з обмеженнями, це буде максимум 1500. Ось ціна обмежень (те, що називається "тільки українці купують")", — розповів він.

 Раніше портал "Коментарі" звернувся до експертів прокоментувати можливі підводні камені винесення земельного питання на всеукраїнське обговорення. Так, аналітик Олександр Кочетков звернув увагу, що якщо держуправлінню нова влада вчиться неохоче, то прийоми маніпулювання громадською думкою вона освоїла моментально.

"Зверніть увагу: суспільство вимагає від влади референдуму щодо продажу землі взагалі, а президент Зеленський звужує проблему, говорячи про референдум тільки з продажу землі іноземцям. І ринок землі в принципі виходить вже необсуждаемым. Але вже те, що під тиском суспільства президент хоча б почав міркувати про референдум — явно позитивний знак", — підкреслює він.


 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!