Головна Новини Бізнес економіка Євросоюз не обіцяв Україні "промисловий безвіз"
commentss НОВИНИ Всі новини

Євросоюз не обіцяв Україні "промисловий безвіз"

Підписання з Україною "промислового безвізу" не гарантовано, зазначили в Євросоюзі

14 листопада 2019, 13:59 comments2423
Поділіться публікацією:
Євросоюз не обіцяв Україні "промисловий безвіз"

Директор зовнішньополітичної служби ЄС, відповідальний за Східне партнерство, Люк Девинь заявив про те, що підписання Угоди про оцінку відповідності та прийнятності промислової не гарантовано.

Девинь вважає, що українська влада надто багато уваги приділяє тиску на Євросоюз з вимогами підписати угоду ACAA, незважаючи на те, що гарантій підписання цього документа в України немає.

"Припиніть думати, що ACAA вирішує ваші проблеми", — сказав дипломат. Також він зазначив, що Україні не обіцяли ACAA з боку ЄС,  "ACAA ніколи не було обіцяно Україні. Я повторюю вкотре, що ми не обіцяли вам ACAA", — заявив Девинь.

Крім того, дипломат відзначив, що Євросоюз не може довіряти українській процедурі сертифікації промислової продукції через загальної недовіри ЄС до української системі правосуддя.

Як повідомляло видання "Коментарі", 24 березня 2017 року Верховну Раду надійшов законопроект №6235 "Про внесення змін до деякі законодавчі акти України стосовно технічних регламентів оцінки відповідності" і повинен був привести вітчизняні вимоги відповідність з європейськими.

Доля законопроекту була непростою: вже в квітні документ відкликали на доопрацювання і прийняли у першому читанні лише у березні 2018 року, а в лютому 2019 року вручили таблицю поправок. 28 лютого ухвалення документу у другому читанні було провалено – знайшлися 173 голоси "за" замість 226 необхідних.


Якщо Україна виконає необхідну підготовчу роботу у контексті питання про запуск промислового безвиза, відповідна оціночна місія Євросоюзу (ЄС) може прибути в Київ вже в першій половині 2020 року




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!