Головна Новини Бізнес економіка Бюджет-2020: У «Слузі народу» пояснили, за рахунок чого ще можуть бути збільшені пенсії та мінімалка
commentss НОВИНИ Всі новини

Бюджет-2020: У «Слузі народу» пояснили, за рахунок чого ще можуть бути збільшені пенсії та мінімалка

Нардеп Трухін вважає, що Державний бюджет на 2020 рік дозволяє підняту мінімалку, зарплати вчителям та пенсії лише в певних рамках, але не більше

14 листопада 2019, 15:22 comments3158
Поділіться публікацією:
Бюджет-2020: У «Слузі народу» пояснили, за рахунок чого ще можуть бути збільшені пенсії та мінімалка

Дохідна частина прийнятого сьогодні у парламенті Державного бюджету на 2020 рік дозволяє підняту мінімалку, зарплати вчителям та пенсії лише в певних рамках, але не більше. В іншому випадку – бюджет буде незбалансованим. Про це розповів кореспонденту видання "Коментарі" заступник голови Комітету Верховної Ради України з питань бюджету, нардеп від фракції "Слуга народу" Олександр Трухін.

За його словами, прийнятий бюджет збалансований і максимально реалістичний. Окрім того, у ньому максимально враховані все ті правки, які були надані у передбачений законом строк. 

"Дійсно, можна весь час бажати чогось кращого. І немає жодного будь-якого фінансового документу ідеального на всі 100 відсотків. Але ви бачите, що його підтримала не тільки наша фракція "Слуга народу", але і депутати інших фракцій. Дохідна частина бюджету дозволяє максимально підняти мінімалку, підняти зарплати для вчителів, пенсій. Але та дохідна частина, яка є на сьогоднішній день, дозволяє підняти все це в таких рамках, щоб бюджет був збалансований", — пояснює Трухін.

В той самий час, за його словами, вже сьогодні депутати від різних фракцій парламенту розробляють цілу низку так званих ресурсних законопроектів.

"Це і бурштин, і гральний бізнес і інші законопроекти, які ми обіцяли внести в парламент і прийняти. Коли вони будуть проголосовані, тоді може бути збільшена дохідна частина бюджету і тоді ці доходи можна буде розподілити (на користь збільшення соціальних стандартів, — ред.), — підсумував народний депутат.

Нагадаємо, раніше видання "Коментарі" повідомляло, що Верховна рада України прийняла в цілому закон про державний бюджет на 2020 рік.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: https://comments.ua/
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!