Головна Новини Бізнес економіка Відсоток видобутку газу в Україні втричі менше світових показників, - експерт
commentss НОВИНИ Всі новини

Відсоток видобутку газу в Україні втричі менше світових показників, - експерт

Під час дискусій "Що заважає газовій незалежності України" експерти розповіли про запаси газу в нашій країні, щорічний видобуток та досягнення

15 листопада 2019, 13:20 comments1413
Поділіться публікацією:
Відсоток видобутку газу в Україні втричі менше світових показників, - експерт

Експерти розповіли про запаси газу в Україні, які на сьогоднішній день складають 1,1 трлн кубометрів. Однак цифри по щорічному видобутку — втричі менше світового рівня: 20-21 мільярд. Під час дискусійної панелі "Що заважає газовій незалежності України" про це розповів представник компанії "Xinjiang Beiken Energy Engineering Co., Ltd" в Україні Амір Кілані.

За його словами, "Укргазвидобування" прийняла програму на прийдешній рік, яка відображає концепції газової галузі України, затвердженої постановою Кабміну в 2016 році. "Це стратегія держави, і у ній прописано, що підтверджені запаси природного газу в Україні — 1,1 трильйона кубометрів, — каже Кілані. — На даний момент загальний видобуток в країні — 20-21 мільярд кубометрів, а рівень щорічного видобутку, порівняно з підтвердженими обсягами, нижче 2%, в той час, як світова практика — 6%".

Втім, представник компанії вважає, що роботи в цій галузі було зроблено чимало. "На мою думку, програма "20/20" — це успішний бізнес, тому що Україна в рейтингу з найбільшою кількістю бурових верстатів. Це рекордний щодобовий видобуток газу "Укргазвидобуванням". Це досягнення", — підкреслив він.

Раніше ми писали про те, що "Укргазвидобування" виставила на продаж нафтопродуктів на більш ніж 12 мільйонів гривень.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!