Головна Новини Бізнес економіка У BofA Merrill Lynch підвищили прогноз зростання ВВП України
commentss НОВИНИ Всі новини

У BofA Merrill Lynch підвищили прогноз зростання ВВП України

ВВП України зросте більше, ніж очікувалося раніше

15 листопада 2019, 22:42 comments1684
Поділіться публікацією:
У BofA Merrill Lynch підвищили прогноз зростання ВВП України

BofA Merrill Lynch (BofAML) оновив прогноз реального зростання ВВП України в 2019 році. Згідно з даними банку ВВП у нинішньому році зросте до 3,8%, при цьому раніше очікувалося зростання до 3,2%. Про це передає Інтерфакс-Україна.

У той же час аналітики банку припускають, що вже наступного року зростання ВВП може уповільнитися до 3,5%. При такому прогнозі враховуються потенційні ризики для впровадження реформ.

Раніше "Коментарі" писали, що після візиту місії МВФ в Україну експерти фонду відзначали, що після економічної кризи 2014-2015 років наша країна відновила макроекономічну стабільність. Економіка зростає на 2,5-3,5% в рік. Квазіфіскальний дефіцит енергетичного сектору був ліквідований. Дефіцит бюджету впав до 3% ВВП, а золотовалютні резерви НБУ досягли 20 млрд доларів.

Також ми повідомляли, що голова Ради Національного банку Богдан Данилишин назвав дві причини зростання ВВП України. За його словами, перша реальна причина зростання ВВП – це зростання роздрібного товарообігу на 10,3% за період з січня по червень цього року (у порівнянні з аналогічним періодом 2018 року). А також зростання на 7,8% роздрібного товарообігу у другому кварталі 2019 року в порівнянні з таким же періодом минулого року. Зростання у сільському господарстві є другою ключовою складовою хорошої динаміки ВВП.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!