Головна Новини Бізнес економіка S&P підвищило довгостроковий кредитний рейтинг столиці України
commentss НОВИНИ Всі новини

S&P підвищило довгостроковий кредитний рейтинг столиці України

У S&P розповіли, що вплине на довгостроковий рейтинг Києва

18 листопада 2019, 16:13 comments1590
Поділіться публікацією:
S&P підвищило довгостроковий кредитний рейтинг столиці України

Одне з найбільш впливових рейтингових агентств S&P Global Ratings підвищило довгостроковий кредитний рейтинг Києва до рівня "В" з "В-" зі стабільним прогнозом. Про це пише "Інтерфакс-Україна" з посиланням на дані агентства.

У S&P відзначають, що на поліпшення прогнозу за рейтингом вплинули два фактори. Аналітики агентства вважають, що після завершення будівництва об'єктів інфраструктури у 2020 році Київ зможе погасити борг перед урядом. Це, в свою чергу, повинно дозволити скоротити прямий борг до 2021 року на 50%.

Також вони вважають, що невизначеність з вірогідною відставкою столичного градоначальника Віталія Кличко і датою чергових місцевих виборів не матимуть негативного впливу на можливість Києва виконувати боргові зобов'язання.

Раніше "Коментарі" повідомляли, що Україна поліпшила свої позиції у рейтингу Doing Business-2020. Піднявшись на 7 пунктів, країна посіла 64 місце серед 190 країн. Україна за останній рік показала найбільший прогрес за таким компонентам: захист міноритарних акціонерів та отримання дозволу на будівництво.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!