Тристороння зустріч щодо газу може відбутися на початку грудня

Європейська сторона запропонувала дату для проведення газових переговорів

Переговори щодо газу між Україною, Росією і Євросоюзом на рівні міністрів можуть відбутися вже на початку грудня нинішнього року. Про це передає "Інтерфакс-Україна" з посиланням на джерело в Європейській комісії.

Відзначається, що після переговорів в телефонному режимі з різними сторонами у Європейській комісії запропонували нову дату для тристоронньої зустрічі.

Раніше "Коментарі" повідомляли, що НАК "Нафтогаз України" відповіли ПАТ "Газпром" на пропозицію щодо продовження на рік чинного контракту або укладення нового договору про транзит газу. Насамперед, українська компанія наполягає, що газові переговори потрібно продовжувати в тристоронньому форматі за участю Єврокомісії. У "Нафтогазі" зазначили, що Україна крок за кроком впроваджує європейські правила, а тому з нею цілком реально укласти договір.

Також міністр енергетики та захисту навколишнього середовища Олексій Оржель заявив, що підписання контракту з російським "Газпромом" дозволить зробити ціну на газ однією з найнижчих в історії.