Головна Новини Бізнес економіка Україна зможе експортувати більше курятини в Європу
commentss НОВИНИ Всі новини

Україна зможе експортувати більше курятини в Європу

На прилавках європейських магазинів стане більше українського м'яса

26 листопада 2019, 19:14 comments2967
Поділіться публікацією:
Україна зможе експортувати більше курятини в Європу

Європарламент сьогодні, 26 листопада, збільшив квоти для безмитного експорту м'яса птиці з України. Рішення підтримали 444 євродепутати, у той час як проти висловилися 128 з них, а утрималися 74. Про це пише AgroPortal.

Для того, щоб була можливість продавати куряче м'ясо в європейські країни українським виробникам доведеться дотримуватися деяких правил. Так, наприклад, курячі грудки необхідно обробляти без залишку кісток.

Після того, як наша країна вичерпає всі квоти на експорт даної продукції, за додатковий експорт в країни ЄС доведеться платити мита. Збільшені квоти набудуть чинності після того, як Рада їх схвалить. Також необхідно, щоб Україна їх ратифікувала.

Варто відзначити, що Європа з 2016 по 2018 рік наростила імпорт курячої грудки з частиною крила з України майже в 15 разів – до 55 тис. тонн. Водночас вартість українського м'яса була значно нижчою, ніж аналогічного товару, виробленого в європейських країнах.

Раніше "Коментарі" писали, що 30 липня, між Україною і Європейським Союзом було підписано Угоду про збільшення квоти для українських експортерів м'яса птиці, що було передбачено Угодою про асоціацію між Україною та ЄС.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!