Головна Новини Бізнес економіка Світові ціни на продовольство в листопаді стали найвищими за останні два роки
commentss НОВИНИ Всі новини

Світові ціни на продовольство в листопаді стали найвищими за останні два роки

Світові ціни на м'ясо рекордно зросли за останні 10 років

5 грудня 2019, 16:07 comments1853
Поділіться публікацією:
Світові ціни на продовольство в листопаді стали найвищими за останні два роки

Ціни на продовольство у світі істотно зросли минулого місяця і дійшли до найвищого рівня за останні два роки – тенденція обумовлена цінами на м'ясну продукцію і рослинні олії. Про рівень зростання світових цін на продовольство в листопаді повідомляє FAO (Продовольча і сільськогосподарська організація об'єднаних Націй, — ред.).

Згідно з даними FAO, ціни на м'ясо і рослинні олії підштовхнули індекс продовольчих цін вгору, в той час як ціни на зернові знизились через очікування рекордного врожаю. Так, середнє значення індексу FAO склало 177,2 пункту, що на 2,7% вище, ніж у жовтні, і на 9,5% вище показника за відповідний період минулого року.

Зокрема, ціна на рослинні олії піднялася в листопаді на 10,4%. Серед причин експерти називають зростання котирувань на пальмову олію через сталий загальносвітовий попит на імпорт, зростання споживання на виробництво біодизельного палива, а також очікування можливого дефіциту пропозиції в 2020 році. Зросла також вартість ріпакової та соєвої олії.

Індекс цін на м'ясо виріс на 4,6%: це найбільш значний місячний приріст більш ніж за 10 років. Найбільше виросли котирування цін на яловичину і баранину під впливом стабільного попиту на імпорт, особливо з боку Китаю, зважаючи на наближення свят. Зросла також ціна на м'ясо свинини та птиці.

Цукор подорожчав на 1,8%. Це відбулося через імовірність того, що загальносвітове споживання цукру в 2020 році перевищить виробництво, на яке негативно впливають далекі від ідеальних умов для вирощування Таїланд, Індія, Франція і США.

Індекс цін на зернові, навпаки, знизився на 1,2% зважаючи на жорстку конкуренцію між провідними експортерами зерна в світі. Також знизилися ціни на рис.

Раніше "Коментарі" писали, що в Україні майже на 40% зросла ціна на гречку.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!