Головна Новини Бізнес економіка АМКУ зобов'язав великі мережі АЗС знизити ціни на бензин
commentss НОВИНИ Всі новини

АМКУ зобов'язав великі мережі АЗС знизити ціни на бензин

В АМКУ вважають, що вартість бензину в Україні повинна бути нижчою, ніж вона є на сьогоднішній день

5 грудня 2019, 18:54 comments1744
Поділіться публікацією:
АМКУ зобов'язав великі мережі АЗС знизити ціни на бензин

Антимонопольний комітет України (АМКУ) опублікував обов'язкові для розгляду найбільшими мережами АЗС в Україні рекомендації щодо зниження роздрібних цін на бензин. Про це йдеться в повідомленні на сайті АМКУ.

Так, комітет провів аналіз ринків у період з червня по листопад нинішнього року. Результати показали, що середня вартість великого опту бензину марки А-95 і дизельного палива знизилася майже на 20%. Курс долара, від якого безпосередньо залежать ціни на бензин, знизився майже на 12%. У той же час, середні роздрібні ціни на бензин і дизпаливо у цей період знизилися тільки на 5-5,6%. У зв'язку з цими даними АМКУ затвердив рекомендації переглянути ціни на паливо на великих мережах АЗС.

Зокрема, оператори ринку повинні вжити заходів для встановлення вартості високооктанових бензинів і дизпалива на тому рівні, на якому повинні бути ціни в умовах високої конкуренції. Оператори АЗС повинні протягом 10 днів ознайомитися з рекомендаціями, а також повідомити про результати АМКУ.

Раніше "Коментарі" писали, що у вересні Україна імпортувала рекордний обсяг бензину – на 21% більше, порівняно з серпнем.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!