Головна Новини Бізнес економіка У «Нафтогазі» відповіли на вимоги Медведєва
commentss НОВИНИ Всі новини

У «Нафтогазі» відповіли на вимоги Медведєва

У «Нафтогазі» назвали пропозиції Газпрому «неможливим варіантом»

7 грудня 2019, 19:40 comments2366
Поділіться публікацією:
У «Нафтогазі» відповіли на вимоги Медведєва

Україна не може забути про невиконання домовленостей з боку "Газпрому", "вибачити" Росії 3 млрд доларів і забрати позов у новому арбітражі. Про це на своїй сторінці в Facebook написав виконавчий директор "Нафтогазу" Юрій Вітренко.

Така заява пролунала у відповіді української компанії на недавню пропозицію прем'єр-міністра Росії Дмитра Медведєва. Нагадаємо, в РФ готові укласти з Україною газовий контракт тільки в разі відмови Києва від претензій в арбітражних судах. Україна вважає, що у такому разі встановлені домовленості втрачають сенс, а Росія – не несе відповідальність. Йдеться про те, що 10 років тому, укладаючи транзитний контракт, сторони домовилися, що рішення арбітражу є "остаточними і обов'язковим для виконання". Вітренко нагадав, що у Стокгольмський арбітраж звернувся першим саме "Газпром", однак рішення винесли на користь "Нафтогазу". Тоді арбітраж заявив, що Україна роками переплачувала за російський газ навіть у порівнянні з європейською ціною, при цьому, "Газпром" ще й не доплачував за транзит.

"Тому "нульовий варіант" — це передусім виконати рішення арбітражу, щоб заборгованість "Газпрому" перед "Нафтогазом" дорівнювала нулю. Демонструючи усім конструктивність своєї позиції, ми навіть погоджуємося взяти цей борг газом", — написав виконавчий директор "Нафтогазу".

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що у РФ готові навіть знизити ціну на газ, але для цього вимагають "домовитися" — відмовитися від претензій у арбітражі.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!