Головна Новини Бізнес економіка Ціни на газ в Україні різко знизилися
commentss НОВИНИ Всі новини

Ціни на газ в Україні різко знизилися

У «Нафтогазі» розповіли, як вдалося досягти зниження вартості блакитного палива

10 грудня 2019, 16:41 comments1963
Поділіться публікацією:
Ціни на газ в Україні різко знизилися

НАК "Нафтогаз України" на останній місяць 2019 року знизив ціни на газ для населення на 13%. Тепер вартість блакитного палива без ПДВ, націнки газзбутів і транспортних витрат становить 4277 грн. за тисячу кубометрів газу. Про це йдеться в повідомленні прес-служби "Нафтогазу".

Також у "Нафтогазі" пропонують гарантовану ціну на газ з 1 січня 2020 року до кінця опалювального сезону. Така ціна буде складати 5500 грн. за тисячу кубометрів газу, без урахування ПДВ, націнки газзбутів і транспортних витрат. У компанії заявляють, що ця ціна на 12% нижче, ніж була ціна газу для населення в період з січня по квітень 2019 року – 6236 грн. за тисячу кубів.

У той же час у "Нафтогазі" зазначають, що вартість блакитного палива в різних регіонах України буде відрізнятися, і залежатиме від витрат на транспортування газу і націнки розподільчих компаній.

Ціна газу з урахуванням усіх додаткових витрат складе 7,2-7,8 грн. за кубометр газу. У той же час в першому кварталі нинішнього року його вартість була на рівні 8,5 грн. за кубометр.

Раніше "Коментарі" писали, що переговори про новий контракт з Росією на транзит газу через Україну продовжаться навіть в умовах "газової війни".



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!