Головна Новини Бізнес економіка Кабмін буде поступово збільшувати прожитковий мінімум
commentss НОВИНИ Всі новини

Кабмін буде поступово збільшувати прожитковий мінімум

В Україні постійно збільшуватиметься прожитковий мінімум

12 грудня 2019, 14:58 comments1770
Поділіться публікацією:
Кабмін буде поступово збільшувати прожитковий мінімум

Уряд буде поступово збільшити прожитковий мінімум до фактичного рівня, який буде становити 30-40% від розміру середньої заробітної плати, пише прес-служба Мінсоцполітики.

Глава відомства Юлія Соколовська розповіла про те, що законопроект про відв'язуванні більшості виплат від прожиткового мінімуму дозволить підвищити прожитковий мінімум до фактичного рівня.

За її словами, уряд насамперед уряд орієнтується для різних категорій населення на 3-4 тисячі гривень. “А це – збільшення майже у два рази!" – сказала вона.

Також чиновниця зазначила, що реформа механізму застосування прожиткового мінімуму дозволить надавати допомогу тим, хто її реально потребує.

"У першу чергу це відчують на собі ті категорії населення, для яких соціальні виплати (що залежать від прожиткового мінімуму) є основним джерелом існування. Якщо ми говоримо про зміну в визначенні посадового окладу, то це стосується працівників бюджетної сфери, працівників державних органів, суддів та військовослужбовців", — сказала Соколовська.

Як повідомляло видання "Коментарі", Кабінет міністрів України підтримав пропозицію Міністерства соціальної політики і вирішив "відв'язати" від пенсіїпрожиткового мінімуму. В той же час обіцяє прив'язати виплати до "базової величиною", яку щорічно має визначати уряд. До того, як ці нововведення почнуть працювати в нашій країні, Мінсоцполітики має розробити новий законопроект про пенсії. Щоправда, у міністерстві запевняють, що такий проект вже розроблений.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!