Головна Новини Бізнес економіка Стало відомо, скільки коштуватиме новорічний стіл в Україні
commentss НОВИНИ Всі новини

Стало відомо, скільки коштуватиме новорічний стіл в Україні

Науковці підрахували вартість новорічного столу для середньостатистичної української родини

13 грудня 2019, 11:19 comments2933
Поділіться публікацією:
Стало відомо, скільки коштуватиме новорічний стіл в Україні

Середня вартість новорічного столу складе 1620,70 грн, а з додавання делікатесів – червоної риби та ікри  2294 грн. Про це повідомляє національний науковий центр "Інститут аграрної економіки".

Таку суму доведеться викласти українській родині з чотирьох осіб. При цьому, експерти кажуть, що порівняно із вартістю святкового столу в 2019 році, сума підвищилася на 5,6%.

Зазначається, що у визначену суму закладено меню з традиційних святкових страв до Нового року: салати, м’ясні та рибні страви, овочі, фрукту, хлібобулочні та кондитерські вироби, а також напої.

Так, експерти вирахували, що три кг салату "Олів’є" коштуватиме 140 грн, що майже на 8% дорожче, ніж у 2019-му. Традиційний "Оселедець під шубою" обійдеться у 120,22 грн, але за півтора кг. Тут ціна підскочила на 1,6%. За ковбасну нарізку треба буде віддати мінімум 80 грн, а ось загальна вартість м’ясних продуктів у новорічну ніч потягне на 362,50 грн. Оселедець матиме ціну у 100 грн, твердий сир – 60, вершкове масло – 34 грн. Середня сума за овочі дорівнює 181,71 грн. Фрукти, кажуть науковці, обійдуться дешевше – приблизно у 93 грн. Ще врахували вартість хліба – близько 23 грн, цукерок – 170 грн. Шампанське коштуватиме від 100 грн за пляшку, коньяк – як мінімум більше у 1,5 рази. Безалкогольні напої обійдуться у меншу суму, приблизно у 77 грн. Ті, хто купуватимуть червону ікру чи рибу, треба бути викласти ще 470 грн.

Зазначимо, що у розрахунках спеціалісти використали ціни продуктів за 6 грудня.

Раніше портал "Коментарі" розповідав, що стало відомо, скільки ялинок заготовили в Україні на Новий рік, та якою буде ціна за святкову красуню.ф



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!