Головна Новини Бізнес економіка Українці зможуть самі обирати банк, на картку якого отримувати зарплату
commentss НОВИНИ Всі новини

Українці зможуть самі обирати банк, на картку якого отримувати зарплату

В Україні більше не буде "зарплатных проектів"

17 грудня 2019, 11:36 comments1654
Поділіться публікацією:
Українці зможуть самі обирати банк, на картку якого отримувати зарплату

Уряд розробляє проект, який дозволить українцям самостійно вирішувати, на картку якого банку вони хочуть, щоб приходила зарплата. Про це на своїй сторінці в Facebook написав міністр Кабінету міністрів Дмитро Дубілет.

Він нагадав, що зараз в Україні діє система, коли роботодавець домовляється з банком, і потім працівники отримують зарплату на картку саме певного банку. При цьому думку співробітників компанії не питають.

 "За законом українці самі можуть вибирати собі банк, але більшість роботодавців його не дотримуються", — сказав політик.

 

За словами Дубілета, проект важливий, оскільки, з одного боку, українці отримають більше свободи і кращій сервіс, а з іншого боку, банківська індустрія буде краще розвиватися за рахунок підвищення конкуренції.

"Щоб проект запрацював, банкам потрібно буде зробити невеликі доопрацювання у своїх системах (нічого складного). Також, можливо, потрібно буде запустити гарячу лінію, куди українці зможуть скаржитися, якщо їм будуть відмовляти у виборі банку", — резюмував він.

Як повідомляло видання "Коментарі", щоб виманити гроші у громадян України, шахраї щоразу вигадують нові схеми. На цей раз з'явився обман з банківськими картками. Шахраї нібито випадково забувають картку в банкоматі і просять витягнути тих, хто опинився поруч. А після того, як добродушний чоловік допоміг їм, вони перевіряють баланс і починають говорити, що з рахунку зникли гроші, вимагаючи їх повернути. Аферисти залякують: мовляв, все бачили "крадіжку" і банкомат зберіг відбитки пальців.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: https://comments.ua/
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!