Головна Новини Бізнес економіка Стало відомо, коли можуть підписати договір про транзит газу
commentss НОВИНИ Всі новини

Стало відомо, коли можуть підписати договір про транзит газу

Названа дата, коли можуть підписати договір про транзит газу

18 грудня 2019, 07:39 comments1997
Поділіться публікацією:
Стало відомо, коли можуть підписати договір про транзит газу

Голова правління "Нафтогазу" Андрій Коболєв розповів про те, що якщо переговори щодо транзиту газу з Росії в ЄС через Україну проваляться, не виключено, що вони потім продовжаться навесні 2020 року, пише "Інтерфакс-Україна".

"Допускаю, що навіть якщо зараз не вийде підписати контракт, то навесні наступного року ми повернемося до цієї дискусії з російської і європейської сторонами", – сказав Коболєв.

Також Коболєв зазначив, що, якщо Сенат США затвердить санкції з "Північним потоком-2", а президент Америки їх підпише, то підписання контракту щодо транзиту газу може відбутися до кінця року.

Як повідомляв портал "Коментарі", українські експерти проаналізували підводні камені нового газового контракту. Аналітики сходяться на думці, що транзитний контракт залежить від темпів створення "Північного потоку-2" і "Турецького потоку", а також від російсько-європейських відносин.


Також ми писали про те, що існуючий договір про транзит російського газу по території України закінчується 31 грудня. Європа і Україна наполягають на укладенні нового довгострокового контракту, РФ припускає можливість продовження діючого контракту на 1 рік.


Нагадаємо, Міністерські тристоронні газові переговори між ЄС, Україною і Росією пройдуть у Брюсселі 19 грудня.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!