Головна Новини Бізнес економіка Стало відомо, скільки українців покинули країну за останні 10 років
commentss НОВИНИ Всі новини

Стало відомо, скільки українців покинули країну за останні 10 років

У Кабінеті міністрів України оприлюднили підсумки міграції за 2010-2019 роки

18 грудня 2019, 10:24 comments3224
Поділіться публікацією:
Стало відомо, скільки українців покинули країну за останні 10 років

Майже 4 млн українців остаточно виїхали за кордон з 2010 року. Про це повідомив у своєму Telegram-каналі міністр Кабінету міністрів України Дмитро Дубілет.

Міністр опублікував графік з міграційними відомостями у період 2010-2019 років. За його допомогою можна визначити кількість громадян України, які офіційно перетнули кордон та підсумкове сальдо. Як пояснив Дубілет, міграція має яскраво-виражений циклічний характер. При цьому, вона має стійкий тренд до зростання. Лише у 2014 році спостерігалася нетипова міграційна динаміка. За словами міністра, ймовірно це пов'язано з початком військових дій та відсутністю обліку міграції на окупованих частинах країни. Крім того, Дубілет здивований, що безвіз не мав істотного впливу на підсумки щодо міграції та сальдо. Як пояснив міністр, це залежить від того, що громадяни у меншій мірі виїжджають до РФ, а більше — до Європи.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що експерти прогнозують у наступному році виникнення нової хвилі трудової міграції українців до країн Євросоюзу.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!