Головна Новини Бізнес економіка Пенсії та зарплати профінансують повністю, ситуація під контролем, - Кабмін
commentss НОВИНИ Всі новини

Пенсії та зарплати профінансують повністю, ситуація під контролем, - Кабмін

У Кабінеті міністрів України запевнили, що на захищені статті видатків гроші є

19 грудня 2019, 16:31 comments1510
Поділіться публікацією:
Пенсії та зарплати профінансують повністю, ситуація під контролем, - Кабмін

Уряд у повному обсязі профінансує усі захищені статті видатків: йдеться про пенсії, зарплати та інші соціальні виплати. Про це повідомив прем’єр-міністр України Олексій Гончарук на своїй сторінці у Facebook.

Також планують погасити всі зобов'язання, на які відкрито асигнування. Гончарук запевнив, що державі вистачить на це коштів, ситуація контрольована, а люди – у безпеці.

Таку заяву керівник уряд зробив після того, як у ЗМІ та соцмережах з’явилася інформація про зупинення виплат для українців, коли 17 грудня Гончарук доручив міністру фінансів Оксані Маркаровій не проводити деякі видатки загального фонду державного бюджету до кінця 2019-го року. А саме — незахищені видатки, наприклад, на розвиток, ремонт чи будівництво.

За словами Гончарука, це є тимчасовим призупиненням виплат казначейства, яке вже не раз бувало в нашій країні. Як він пояснив, наприкінці кожного року держоргани хочуть витрати всі невикористані гроші: "хтось за декілька мільйонів купує канцтовари на наступний рік, а хтось просто майстерно привласнює ці гроші собі". Уряд планує виправити таку ситуацію.

Прем’єр-міністр заявив, що до кінця року Держказначейство щодня вручну перевірятиме усі виплати, які підлягають проведенню. Усі деталі щодо ситуації незабаром пояснить міністр фінансів Маркарова.

Раніше "Коментарі" писали, що президент України Володимир Зеленський затвердив держбюджет-2020.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!