Головна Новини Бізнес економіка "Укрметалургпром": Потрібно оголосити надзвичайну ситуацію в економіці через неповернення ПДВ
commentss НОВИНИ Всі новини

"Укрметалургпром": Потрібно оголосити надзвичайну ситуацію в економіці через неповернення ПДВ

Президент об'єднання підприємств "Укрметалургпром" Олександр Каленков заявив про лякаючу обстановку на промпідприємствах України через невідшкодування ПДВ

21 грудня 2019, 17:30 comments2345
Поділіться публікацією:
"Укрметалургпром": Потрібно оголосити надзвичайну ситуацію в економіці через неповернення ПДВ

Президент об'єднання підприємств "Укрметалургпром" Олександр Каленков вважає, що через можливе невідшкодування ПДВ великим промисловим підприємствам в галузі пора оголосити надзвичайну ситуацію.

"Для нас це була шокуюча інформація. Фактично зараз підприємства, керівництво підприємств перебувають у надзвичайному стані. Це несподіваний, спровокований і я б навіть сказав підлий крок з боку фіскальної служби. Вже кілька років ми отримуємо відшкодування ПДВ, фактично це наші гроші, які повертаються нам від держави своєчасно, на ці гроші розраховують", – розповів він в ефірі телеканалу "112 Україна".

За словами Каленкова, з другої половини цього року галузь знаходиться у стані кризи – всі металургійні підприємства з початку року у збитках.

"Але все одно підприємства працюють, намагаються зберігати робочі місця, виплачувати зарплату, підтримуючи регіони присутності. В стані кризи у підприємства немає додаткових фінансових ресурсів – платежі приходять, тут же платежі йдуть, все йде за графіком. І в цій ситуації дізнатися про те, що держава, не виконуючи свої зобов'язання, не буде платити більше 1,5 мільярда гривень – це просто шокувало", – підкреслив Каленков.

Він зазначив, що скасуванням відшкодування ПДВ держава фактично запускає спіраль неплатежів.

"До чого це призведе? Зараз час платити зарплати працівникам, наближаються свята – заробітні плати платити буде нічим. Зараз потрібно виплачувати підрядникам, постачальникам – грошей на це теж не буде. Понад півтора мільярда гривень, які були заплановані на отримання, на які розраховували – їх зараз просто немає...У підприємств просто в умовах кризи немає цих грошей на рахунках і немає можливості протягом декількох днів ці кошти мобілізувати. Тому я кажу саме про надзвичайний стан. Зараз вживаються всі заходи для того, щоб донести цю позицію для всіх, хто приймає рішення в органах державної влади", – підкреслив президент "Укрметалургпрому".

Раніше стало відомо, що держава може припинити відшкодування ПДВ ряду великих промислових підприємств.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!