Головна Новини Бізнес економіка «Метінвест» недоотримав 1,5 млрд грн відшкодування ПДВ в грудні, - Гусейнов
commentss НОВИНИ Всі новини

«Метінвест» недоотримав 1,5 млрд грн відшкодування ПДВ в грудні, - Гусейнов

Як заявив президент об'єднання підприємств «Укрметалургпром» Олександр Каленков, «фіскальна служба заганяє всіх у вир неплатежів»

24 грудня 2019, 13:25 comments2200
Поділіться публікацією:
«Метінвест» недоотримав 1,5 млрд грн відшкодування ПДВ в грудні, - Гусейнов

Підприємства гірничо-металургійної компанії "Метінвест" недоотримали 1,5 млрд грн відшкодування ПДВ в грудні, заявив директор департаменту по податках і відповідальності групи Ярослав Гусейнов. Про це повідомляє "Юапромінфо".

Як розповів Гусейнов, невідшкодування коштів може негативно відбитися на роботі компанії.

"Це може вплинути на наші зобов'язання перед нашими працівниками в містах присутності. Це Кривий Ріг, Маріуполь, Запоріжжя, Дніпро. І також на виконання наших зобов'язань перед постачальниками. Тобто, це суттєва недостатність наших оборотних коштів", — сказав Гусейнов.

Зокрема, близько 1 млрд грн не отримав "Маріупольський металургійний комбінат імені Ілліча". Як розповів майстер ділянки заводу Ігор Шкраб, держава не повернула ПДВ у розмірі близько 1 млрд грн комбінату і тепер співробітники бояться, що залишаться без зарплат.

Президент об'єднання підприємства "Укрметалургпром" Олександр Каленков вважає, що "фактично Фіскальна служба заганяє всіх у вир неплатежів".

"Це гроші підприємств, які держава взяла на час, і які зобов'язана повернути, — сказав Каленков. Потрібно розуміти, що із заробітних плат, які не отримають працівники, не будуть нараховані податки в державний бюджет. Таким чином, недоотримають бюджетники. Така ситуація розвиває спіраль неплатежів по всій економіці країни".

Нагадаємо, раніше "Укрметалургпром" заявив, що Державна податкова служба України в черговий раз у кінці року закриває дірки в бюджеті за допомогою перенесення значної частини відшкодування ПДВ на січень 2020 року. Повідомляється, що підприємствам гірничо-металургійного комплексу, що забезпечує 12% ВВП України, 30% валютних надходжень і близько 700 тис робочих місць з урахуванням суміжних виробництв, у грудні "притримали" більше 80% коштів, заявлених ними до відшкодування ПДВ. Загальна сума становить понад 2 млрд грн. За інформацією видання, це пов'язано з браком коштів у держбюджеті і проблему нібито хочуть вирішити за рахунок великого прозорого бізнесу, хоча необхідно боротися з тіньовою економікою.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!