Медведчук назвав умову залучення інвестицій в Україну

Голова політради партії «Опозиційна платформа – За життя», народний депутат Віктор Медведчук наполягає, що надходження в Україну інвестицій, в тому числі і іноземних, можливо тільки після закінчення війни на Донбасі

"Ми перестали бути індустріально цікавою країною для інвестицій. Не має значення, іноземні це інвестиції або наших бізнесменів. Гроші мають прийти в Україну. А це можливо тільки тоді, коли люди отримають впевненість, що в країні буде мир", ‒ підкреслив політик.

На думку лідера опозиції, влада повинна переглянути Угоду про асоціацію з Євросоюзом, оскільки умови договору завдають непоправної економічної шкоди Україні.

"Ми не можемо продовжувати терпіти згубність зони вільної торгівлі з Євросоюзом щодо нашої країни, тому що її умови нищать економічно нашу країну", ‒ заявив Медведчук.

Варто відзначити, що ще у 2012 році Віктор Медведчук попереджав про ризики зони вільної торгівлі з Євросоюзом для України.

"З моменту підписання угоди всі питання взаємовідносин з третіми країнами, що стосуються торговельної політики, Україна повинна буде погоджувати з ЄС. І хоча формально угода залишає Україні право по збереженню і створенню митних союзів, зон вільної торгівлі або домовленостей про прикордонну торгівлю, фактично це право обмежене, оскільки нові торгові угоди не мають суперечити Угоді про асоціацію", ‒ попереджав Віктор Медведчук.

Варто нагадати, голова політради партії "Опозиційна платформа – За життя" Віктор Медведчук неодноразово заявляв, що для поліпшення інвестиційного клімату влада має досягти миру в Україні.