Головна Новини Бізнес економіка Транзит з «Газпромом»: в «Нафтогазі» порівняли новий контракт з договором 2009 року
commentss НОВИНИ Всі новини

Транзит з «Газпромом»: в «Нафтогазі» порівняли новий контракт з договором 2009 року

Попередній договір між «Нафтогазом» та «Газпромом» не мав зобов’язань типу «качай або плати»

2 січня 2020, 16:17 comments2419
Поділіться публікацією:
Транзит з «Газпромом»: в «Нафтогазі» порівняли новий контракт з договором 2009 року

Новий транзитний договір між Україною та Росією щодо газу має більш вигідні умови для нашої країни, аніж контракт 2009 року. Про це повідомив на своїй сторінці у Facebook виконавчий директор НАК "Нафтогаз України" Юрій Вітренко.

Як написав Вітренко, попередній договір на транзит не мав зобов’язань типу "качай або плати". Тобто, у російського "Газпрому" була можливість за правильною процедурою скоротити транзит до нуля і при цьому — не заплатити жодних грошей. У "Нафтогазі" нагадали, що минула транзитна угода мала таке зобов’язання — купувати не менше 40 млрд кубометрів газу за ціною, яка є вище ринкової. Наразі такого правила контракт не має.

Вітренко також зазначив, що за старим контрактом "Газпром" щомісяця платив за об’єм протранспортованого газу, а за новим — за заброньовані потужності на точках входу і виходу. І, за словами Вітренка, такий принцип є більш вигідним для України.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що голова правління НАК "Нафтогаз України" Андрій Коболєв розповів про недоліки контракту з "Газпромом" про транзит російського газу, який розрахований на 5 років.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!