Головна Новини Бізнес економіка Білорусь ввела новий податок на транспортування нафти
commentss НОВИНИ Всі новини

Білорусь ввела новий податок на транспортування нафти

У президента Лукашенка пояснили, чим викликане введення нового податку

11 січня 2020, 14:20 comments1575
Поділіться публікацією:
Білорусь ввела новий податок на транспортування нафти

Білорусь ввела екологічний податок на транспортування і транзит нафти і нафтопродуктів своєю територією. Про це заявили в прес-службі президента Олександра Лукашенка.

"З метою формування джерела коштів для ліквідації можливих екологічних наслідків у разі аварії на магістральному нафтопроводі або інших непередбачених ситуацій, пов'язаних з переміщенням нафти і нафтопродуктів по території Білорусі, для організацій, які здійснюють транспортування нафти і нафтопродуктів, встановлена ставка податку на прибуток в розмірі 50%", — йдеться в повідомленні.

Зазначається, що однією з причин введення нового податку стали розбіжності між РФ і Білоруссю за умовами поставки російської нафти на білоруські НПЗ. Росія перекачує по нафтопроводу "Дружба" через Білорусь близько 60 млн тонн на рік, 18 млн тонн надходить на НПЗ Білорусі.

Як повідомляв портал "Коментарі", президент Білорусі Олександр Лукашенко під час виступу на заключній частині Другого форуму регіонів України і Республіки Білорусь в Житомирі заявив про те, що його країна готова збільшити поставки нафтопродуктів в Україну.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!