Головна Новини Бізнес економіка Милованов розповів про успіхи «спиртової» реформи
commentss НОВИНИ Всі новини

Милованов розповів про успіхи «спиртової» реформи

Збільшення обсягу реалізації легального спирту пропорційно збільшенню акцизу

13 січня 2020, 18:35 comments2103
Поділіться публікацією:
Милованов розповів про успіхи «спиртової» реформи

Міністр економічного розвитку, торгівлі і сільського господарства України Тимофій Милованов заявив, що в січні 2020 року ДП "Укрспирт" продала у два рази більше спирту, ніж за аналогічний період 2019 року.

Так, в нинішньому році підприємство продало 440, 60 000 декалітрів спирту, а рік тому за цей період було продано 255, 17 000 декалітрів спирту, зазначає міністр у своєму Facebook.

"Ці цифри свідчить не про те, що ми стали виробляти чи споживати більше алкоголю в країні, а про ефективну боротьбу з тіньовим обігом спирту. Держава зосередила увагу на ліквідації усіх можливих схем виробництва контрафактного спирту, які раніше існували на заводах підприємства", — заявив в. о. голови ДП "Укрспирт" Сергій Блескун.

За словами Милованова, збільшення обсягу реалізації держпідприємством спирту пропорційно збільшенню акцизу, а значить має привести до збільшення надходжень в бюджет. У січні поточного року буде працювати 10 заводів "Укрспирту", в той час як рік тому діяло лише 7. В даний час "Укрспирт" готують до передачі до Фонду державного майна.

Як повідомляв сайт "Коментарі", 13 грудня 2019 року набув чинності закон, що скасовує державну монополію на виробництво спирту.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!