Головна Новини Бізнес економіка Нацбанк озвучив план роботи на рік: спрощення кредитування та закон про «спліт»
commentss НОВИНИ Всі новини

Нацбанк озвучив план роботи на рік: спрощення кредитування та закон про «спліт»

Національний банк України оприлюднив «Стратегію на 2020 рік»

16 січня 2020, 13:50 comments2110
Поділіться публікацією:
Нацбанк озвучив план роботи на рік: спрощення кредитування та закон про «спліт»

Національний банк України (НБУ) затвердив "Програму дій на 2020 рік". Про це йдеться на сайті регулятора.

Оприлюднений документ визначає пріоритети роботи Нацбанку у цьому році. По-перше, планують покращити взаємодію з Кабінетом міністрів задля стійкого економічного зростання та цінової стабільності. По-друге, пропонують оновити стратегії державних банків з урахуванням пропозицій НБУ. По-третє, на законодавчому рівні хочуть спростити умови кредитування, зокрема йдеться про розвиток вторинного ринку непрацюючих кредитів NPL. Також повідомляється про плани забезпечити прийом банками заставної землі у рамках нового земельного закону, впровадити закон про "спліт", ініціювати законопроекти щодо страхування та кредитних спілок та інше. Серед основних пріоритетів, повідомили у Нацбанку, протидія розмивання бази оподатковування та виведення прибутку з-під оподаткування (план дій BEPS).

Зазначимо, що "Програма дій" спрямована на виконання планів "Стратегії НБУ", ухваленої в 2018 році. А цей рік стає останнім те, для дії чинної стратегії центробанку, тож регулятор сумісно розроблятиме плани для "Стратегії НБУ до 2025 року".

Нагадаємо, що Нацбанк заявляв про топ-7 стратегічних цілей у своїй роботі: низька інфляція, стабільна та прозора банківська система, відновлення кредитування, ефективне регулювання фінансового сектора, вільний рух капіталу, а також фінансова інклюзія, розбудова сучасного, та продуктивного центрального банку.

Раніше "Коментарі" писали, що заступник глави НБУ Катерина Рожкова назвала завдання центробанку на 2020 рік.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Новини партнерів


Новини

Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!