Головна Новини Бізнес економіка Введення мит на ввезення дизелю і скрапленого газу призведе до зростання цін на ці товари в Україні, - Куюн
commentss НОВИНИ Всі новини

Введення мит на ввезення дизелю і скрапленого газу призведе до зростання цін на ці товари в Україні, - Куюн

На думку директора "Консалтингової групи А-95" Сергія Куюна, введення мит на ввезення палива в Україну - не європейський шлях

4 лютого 2020, 15:51 comments1649
Поділіться публікацією:
Введення мит на ввезення дизелю і скрапленого газу призведе до зростання цін на ці товари в Україні, - Куюн

Пропозиція "Укртатнафти" провести розслідування щодо імпорту дизпалива з РФ і ввести мито на ввезення дизеля і скрапленого газу може спричинити зростання цін на ці товари в Україні. Про це заявив директор "Консалтингової групи А-95" Сергій Куюн, повідомляє "24 канал".

За словами Куюна, це доволі нелогічне рішення, враховуючи досвід інших країн.

"У Європі нульова ставка мита на імпортне дизельне паливо. Тому що там дефіцит цього продукту. І вони приваблюють його якомога більше з усіх сторін. — пояснює Куюн. — Що ми робимо? Ми на 90% імпортозалежні. І ми беремо і зараз хочемо відгородитися митами від найбільш дешевого продукту".

Як заявив Куюн, необхідно все-таки отримувати паливо дешевше, якщо у країни є така можливість і відповідне географічне положення.

Відзначимо, що вартість дизельного палива може зрости внаслідок введення мит даної ініціативи для споживачів майже на 1,5 грн, а навантаження на економіку України лише за рік складе 11 млрд грн. Крім того, Українська зернова асоціація заявила, що через введення мит на імпорт палива з РФ Україна втратить значні кошти. У свою чергу, аграрії звернулися до прем'єр-міністра України і надали статистику, яка свідчить про відсутність підстав для початку антисубсидиційного розслідування щодо імпорту дизпалива в Україні.

Раніше "Коментарі" писали, що "Укрзалізниця" придумала, як боротися з крадіжками палива.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!