Головна Новини Бізнес економіка Обережно, підробка! В Україні знайшли неіснуючий банк
commentss НОВИНИ Всі новини

Обережно, підробка! В Україні знайшли неіснуючий банк

В Україні виявили шахрайський фіктивний банк

26 лютого 2020, 10:46 comments3120
Поділіться публікацією:
Обережно, підробка! В Україні знайшли неіснуючий банк

Нацкомісія з цінних паперів та фондового ринку попереджає про діяльність неіснуючого "Українського народного банку", який називає себе "інвестиційним проєктом". Про це повідомляє прес-служба НКЦПФР.

Зазначається, що у мережі інтернет та соцмережах Комісія виявила пропозицію інвестувати в акції фіктивного "банку".

Як підкреслюють у Нацкомісії з цінних паперів, у Держреєстрі банків, який веде НБУ і який містить інформацію про держреєстрацію усіх банків, відсутня інформація про "Український народний банк".

У Держреєстрі випусків цінних паперів, який веде НКЦПФР, також відсутня інформація про реєстрацію випуску акцій емітенту з таким найменуванням.

"НКЦПФР вбачає, що інформація розміщена за посиланням https://unb.name є шахрайством, несе загрозу введення в оману громадян, створює ризики втрати ними коштів через фінансову та інвестиційну необізнаність.

Інформація про потенційно протиправну діяльність на території країни направлена у правоохоронні органи", — йдеться у повідомленні.

"При спробі придбати акції зазначеного проекту через його веб-сайт, користувачу пропонуються три варіанти оплати за акції: Money Storage, Perfect Money та оплата у криптовалюті Bitcoin.

Функція оплати банківською картою нібито передбачена, але не працює. Доступні користувачу варіанти оплати є електронними гаманцями, платежі через які практично не можливо відслідкувати та встановити, куди були переведені кошти клієнта", — наголосили в Комісії.

На веб-сайті проекту відсутня будь-яка правова інформація щодо юрособи та підстав надання нею інвестиційних послуг.

У особистому кабінеті користувача є посилання на такі розділи, як "Документи", "Контакти компанії", "Умови користування", "Політика конфіденційності", але всі вони не працюють.

Як повідомляло видання "Коментарі", людина так влаштована, що йому завжди здається: погане може статися з ким завгодно, але тільки не з ним. І махінації в Мережі тут не виняток. Навіть той, хто одного разу потрапив на вудку аферистів, все одно впевнений, що тепер-то він обережний і більше цього ніколи не станеться. Але шахраї дуже винахідливі, і тому люди знову і знову трапляються в розставлені пастки.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!