Головна Новини Бізнес економіка Компанія "Агро Газ Трейдінг" готова брати участь в конкурсі з приватизації ОПЗ для розширення співпраці з підприємством
commentss НОВИНИ Всі новини

Компанія "Агро Газ Трейдінг" готова брати участь в конкурсі з приватизації ОПЗ для розширення співпраці з підприємством

Як повідомили в "Агро Газ Трейдінг", компанія має намір надалі бути надійним партнером ОПЗ в інтересах трудового колективу заводу, Одеської області та української економіки в цілому

26 лютого 2020, 12:25 comments1736
Поділіться публікацією:
Компанія "Агро Газ Трейдінг" готова брати участь в конкурсі з приватизації ОПЗ для розширення співпраці з підприємством

Компанія "Агро Газ Трейдінг" (АГТ), угода з якою дозволило ПАТ "Одеський припортовий завод" відновити роботу у вересні 2019 року після 16 місяців простою, готова брати участь в конкурсі з приватизації підприємства. Про це повідомив генеральний директор та керуючий партнер АТГ Олександр Горбуненко в ході візиту на ОПЗ 25 лютого.

Про намір взяти участь у конкурсі Горбуненко заявив на зустрічі з працівниками заводу, поділившись також своїм баченням майбутнього співробітництва.

"У АТГ є довгостроковий горизонт планування, і компанія має розуміння того, як забезпечити безперебійну роботу ОПЗ, повернувши заводу статус лідера хімічної промисловості України", — підкреслив Горбуненко.

За його словами, надійне постачання сировини для переробки з боку АГТ дозволило заводу за 200 днів роботи виробити 39,2 тис. тонн аміаку та 421 тис. тонн карбаміду. Продукція ОПЗ повернулася на міжнародні ринки — в країни Європи, Азії, Африки та Північної Америки. Партнерство, сформоване між АГТ і ОПЗ, дозволяє заводу поступово відновлювати статус лідера хімічної промисловості України.

Горбуненко також наголосив, що повернення ОПЗ до роботи гарантувало збільшення податкових надходжень у державний і місцевий бюджети. Підприємство забезпечує роботою кілька тисяч працівників і дозволяє розвиватися підприємствам суміжних галузей регіону. Угода з АГТ також дозволяє ОПЗ вирішити боргову проблему. Тепер до вартості кожної тонни виробленого на заводі аміаку і карбаміду додається $1 і $1,5 відповідно. Завдяки цьому вже акумульовано додаткові 16,5 млн гривень, які ОПЗ направив на погашення заборгованості перед групою "Нафтогаз України".

Партнер АГТ Володимир Колот підкреслює, що компанія готова і надалі бути надійним партнером ОПЗ.

"Компанія АГТ підтвердила, що готова і надалі співпрацювати з ОПЗ і бути надійним партнером заводу в інтересах його трудового колективу, Одеської області та національної економіки в цілому. Нам вдалося налагодити роботу заводу і встановити прозорі партнерські відносини", — резюмував Володимир Колот.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!