Головна Новини Бізнес економіка Цінові гойдалки: вартість нафти знову змінилася
commentss НОВИНИ Всі новини

Цінові гойдалки: вартість нафти знову змінилася

Світові ринки нафти все ще штормить. Утримати ціну на одному рівні не вдається.

10 березня 2020, 10:44 comments3815
Поділіться публікацією:
Цінові гойдалки: вартість нафти знову змінилася

Ціни на нафту після вчорашнього стрімкого падіння почали відкат у зворотний бік. За ніч вартість бареля марки Brent виросла майже на 8%, повідомляє Bloomberg.

Повернутися до колишніх цін на нафту так само стрімко, як вони впали, очевидно, не вдасться. Вчора світові нафтові ринки пережили рекордний обвал. Вперше після 1991-го року ціна на нафту впала відразу майже на третину, а саме на 30%. Подібне трапилося 29 років тому, коли ціни впали через початок війни в Перській затоці.

Цього разу розхитали світовий ринок Росія і Саудівська Аравія — одні з найбільших виробників нафти в світі. Через поширення коронавірусу попит на нафту впав. Росії запропонували скоротити ненадовго видобуток, щоб уникнути кризи на ринку. Однак, Москва відмовилася від цієї ідеї. А Саудівська Аравія одноосібно опустила ціни на нафту, потягнувши за собою весь ринок. Відразу після цього відбувся скачок курсу долара і падіння російського рубля.

Але вже сьогодні буря на світовому нафтовому ринку трохи вляглася. Барель марки Brent вранці у вівторок на торгах в Лондоні вже пропонували за 37,10 доларів, що на 7,97% більше, ніж було вчора.

Експерти стверджують, що падіння цін на нафту може вдарити і по Україні, оскільки потягне за собою скорочення виробництва металу, який є одним з головних експортних ресурсів.

Раніше "Коментарі" повідомляли про те, що Володимир Зеленський запропонував США добувати українську нафту. 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!