Головна Новини Бізнес економіка "Гойдалки" валюти через коронавірус: що робить Нацбанк для стабілізації гривні
commentss НОВИНИ Всі новини

"Гойдалки" валюти через коронавірус: що робить Нацбанк для стабілізації гривні

У Нацбанку розповіли, як згладжують надмірні коливання обмінного курсу гривні внаслідок "коронавірусних ризиків"

10 березня 2020, 16:46 comments2077
Поділіться публікацією:
"Гойдалки" валюти через коронавірус: що робить Нацбанк для стабілізації гривні

Національний банк України (НБУ) використовує міжнародні резерви, щоби не допустити "розгойдування" курсу гривні на фоні ризиків через розповсюдження коронавірусу. Про це йдеться на сайті НБУ.

Так, упродовж минулого тижня НБУ три дні виходив з інтервенціями з продажу валюти (загальна сума склала 307 млн доларів). Сьогодні центробанк продав уже 250 млн доларів. Повідомляється, що ситуація на грошово-кредитному ринку залишається стабільною, а банківська система є достатньо ліквідною. Так, гривнева ліквідність наразі становить близько 230 млрд грн, а валютна — понад 8 млрд доларів.

"Банки мають достатньо ресурсів для безперебійної діяльності навіть в умовах погіршення настроїв населення та бізнесу під впливом негативних новин зі світових ринків. Водночас Національний банк готовий підтримати банківський ринок ліквідністю за потреби", — йдеться у повідомленні.

Тож у Нацбанку запевнили, що поширення "китайського" вірусу наразі має обмежений і нейтральний вплив на економіку України в лютому і на початку березня. Повідомляється, що український експорт продовжує зростати, а зниження цін на окремі товари більш ніж компенсоване подальшим нарощуванням обсягів поставок за кордон. До того ж, ціни на імпорт знижуються навіть швидше, ніж на експорт. Тоді як зменшення обсягу вкладень іноземних інвесторів в гривневі облігації уряду не є значним. Також зазначається, що міжнародні резерви України становлять 26,8 млрд доларів, це найвищий рівень з листопада 2012 року.

Раніше портал "Коментарі" написав, що, за прогнозами експертів, падіння гривні ще не досягло свого максимуму.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!