Головна Новини Бізнес економіка У резервах знаходиться понад 25 млрд доларів, яких достатньо для згладжування коливань – Нацбанк
commentss НОВИНИ Всі новини

У резервах знаходиться понад 25 млрд доларів, яких достатньо для згладжування коливань – Нацбанк

У Нацбанку повідомили, що з початку року від'ємне сальдо інтервенцій склало близько 1 млрд доларів

17 березня 2020, 18:11 comments2088
Поділіться публікацією:
У резервах знаходиться понад 25 млрд доларів, яких достатньо для згладжування коливань – Нацбанк

Нацбанк вклав задля стабілізації гривні до 1 млрд доларів з початку року, а у резервах наразі є більше 25 млрд доларів. Про це повідомив на брифінгу заступник голови Національного банку України Олег Чурій.

"Ми проводимо політику плаваючого курсоутворення з 2015 року, і ми беремо активну участь на цьому ринку, намагаючись, перш за все, згладжувати коливання. Це як раз те, що ми робили попередні роки, і продовжуватимемо робити так надалі", — заявив Чурій.

Так, минулого року НБУ зміг викупити в резерви майже 8 млрд доларів, які використовував для згладжування коливань, коли гривня послаблювалася.

"Ми на сьогодні маємо від'ємне сальдо інтервенцій — трохи менше 1 млрд доларів, якщо рахувати з початку року. Резерви на сьогодні знаходяться на достатньому рівні – це більше ніж 25 млрд доларів", — зазначив Чурій.

Зокрема в НБУ запевнили, що "валюти продають стільки, скільки потрібно", закриваючи усі заявки на покупку валюти. Так, на минулому тижні, з початку загострення кризи, загальний попит становив 2,1 млрд доларів, із яких майже 300 млн купило населення, близько 8 млн – нерезиденти.

"Більшу частину валюти купили українські компанії, які купували цю валюту для оплати за імпортними контрактами, а також для платежів за борговими зобов'язаннями", — сказав Чурій.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що у Нацбанку розповіли, чи можна не платити відсоток за кредитом під час карантину.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: comments.ua
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!