Головна Новини Бізнес економіка Стало відомо, яких соціально значущих продуктів харчування в Україні є найбільше
commentss НОВИНИ Всі новини

Стало відомо, яких соціально значущих продуктів харчування в Україні є найбільше

Міністерство розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства підрахувало, якими продуктами харчування українці забезпечені найбільше та як змінився попит після оголошення карантину

28 березня 2020, 17:18 comments3603
Поділіться публікацією:
Стало відомо, яких соціально значущих продуктів харчування в Україні є найбільше

На час карантину українці найбільше забезпечені цукром, а найменше – курячим м'ясом, згідно із моніторингом запасів соціально значущих продуктів харчування у торговельних мережах. Інформацію опублікував на своїй сторінці у Facebook заступник міністра розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства Тарас Висоцький.

За його словами, щодо більшості продуктів ситуація з забезпеченням позитивна. Так, щонайбільші запаси цукру та рисової крупи. А менше всього – м’яса курей та яєць І категорії. Що стосується відхилень від середньодобового споживання, то найбільший попит нині на вершкове масло, борошно та курятину (виріс на 49-25%). А от попит на гречану крупу, олію та цукор змінився лише на 2%-4% відповідно.

Нагадаємо, Мінекономіки придумало, як забезпечити українців борошном на час карантину. Так, направлять 160 тис. тонн продовольчої пшениці на внутрішню переробку та реалізацію на внутрішньому ринку. За підрахунками міністерства, це дозволить виробити близько 128 тис. тонн борошна. Таким чином планують забезпечити достатню кількість борошна для внутрішнього споживання.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!