Головна Новини Бізнес економіка Країнам потрібно не менше 2,5 трлн доларів, щоб пережити економічні складнощі через коронавірус
commentss НОВИНИ Всі новини

Країнам потрібно не менше 2,5 трлн доларів, щоб пережити економічні складнощі через коронавірус

В ООН оцінили всі ризики для економіки через коронавірус і назвали, які сфери потребують найбільших фінансових вливань

31 березня 2020, 05:45 comments1736
Поділіться публікацією:
Країнам потрібно не менше 2,5 трлн доларів, щоб пережити економічні складнощі через коронавірус

Країнам знадобиться пакет заходів підтримки в розмірі 2,5 трлн дол. у 2020 році для подолання економічної кризи, викликаного пандемією коронавіруса. Про це йдеться в доповіді ООН.

Економіка країн, що розвиваються, отримає величезний удар через значний відтік капіталу, падіння експортних надходжень через зниження цін на сировинні товари і знецінення валюти, причому загальний вплив, ймовірно, буде гіршим, ніж криза 2008 року, говориться в доповіді.

Згідно з документом, підготовленим Конференцією ООН з торгівлі та розвитку, необхідні заходи будуть включати в себе вливання ліквідних коштів на суму 1 трлн дол. і пакет заходів щодо полегшення боргового тягаря на суму 1 трлн дол.

Автори доповіді також відзначають, що ще 500 млн. дол. знадобиться для надання надзвичайної медичної допомоги та здійснення відповідних програм, крім заходів з контролю за капіталом.

Країни Африки на південь від Сахари будуть в числі найбільш постраждалих поряд з іншими країнами, включаючи Пакистан та Аргентину, зазначив директор відділу глобалізації та стратегій розвитку Конференції ООН з торгівлі та розвитку Річард Козул-Райт, який курирував цю доповідь.

"Міжнародні інститути повинні дуже серйозно ставитися до такого роду пропозицій, оскільки це єдиний спосіб, який, на нашу думку, може запобігти збитку", – додав Річард Козул-Райт.

Коронавірус викличе дефіцит фінансування в розмірі 2-3 трлн дол. в цьому і наступному роках.

На початку цього впливу відтік портфеля з основних країн з ринковою економікою становив 59 млрд дол. в місяць, в період з лютого по березень порівняно з 26,7 млрд дол. відразу після кризи 2008 року, говориться в доповіді.

Конференція ООН з торгівлі і розвитку вважає, що близько 170 країн є країнами, що розвиваються, але показник розриву у фінансуванні не враховує Китай і Південну Корею.

Лідери Групи 20 найбільших економік світу зобов'язалися в четвер внести в світову економіку більше 5 трлн дол., щоб обмежити втрати робочих місць і доходів від коронавірусу, і зробити все можливе для подолання пандемії.

Цифри в доповіді під назвою "The Covid-19 Shock to Developing Countries", перегукуються з більш ранньою оцінкою Міжнародного Валютного Фонду.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!