Головна Новини Бізнес економіка 80 країн попросили допомоги у МВФ через коронавірус
commentss НОВИНИ Всі новини

80 країн попросили допомоги у МВФ через коронавірус

Першим допомогу від МВФ для боротьби з коронавірусом отримав Киргизстан

3 квітня 2020, 02:00 comments2407
Поділіться публікацією:
80 країн попросили допомоги у МВФ через коронавірус

Уряду близько 80 країн світу попросили фінансової допомоги у Міжнародного валютного фонду в боротьбі з поширенням пандемії коронавірусу Covid-19 і настали у зв'язку з цим економічним кризою. Про це повідомляє видання hromadske з посиланням на слова керівника МВФ Крісталіни Георгієвої.

За словами глави МВФ, крім вже отриманих заявок від 80 країн у Міжнародному валютному фонді прогнозують збільшення запитів на термінове фінансування. Також вона підкреслила, що в звичайний час у організації не буває відразу декілька запитів.

Першим допомогу від МВФ для боротьби з коронавірусом Covid-19 отримав Киргизстан. За словами Георгієвої, Рада директорів фонду вже прийняв кредитну програму для цієї держави.

У Міжнародному валютному фонді оцінили світову потребу країн в терміновому фінансуванні в 2,5 трильйона доларів. Раніше в організації обіцяли виділити на боротьбу з пандемією близько 1 трильйона доларів.

Як повідомляв портал "Коментарі", уряд планує закупити 20 тисяч тест-систем у вітчизняних виробників — заступник глави Мiнздраву.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!