Головна Новини Бізнес економіка Світові фондові індекси знижуються на тлі економічних втрат від коронавірусу
commentss НОВИНИ Всі новини

Світові фондові індекси знижуються на тлі економічних втрат від коронавірусу

Світові фондові ринки в п'ятницю просіли після нових ознак того, що пандемія COVID-19 завдасть величезної шкоди економічному зростанню, у той час як ціни на нафту продовжували рости в надії на скорочення глобальної пропозиції

3 квітня 2020, 19:46 comments2414
Поділіться публікацією:
Світові фондові індекси знижуються на тлі економічних втрат від коронавірусу

Інвестори шукали безпечні притулки в доларах і державних облігаціях, підштовхуючи прибутковість Казначейства США до найнижчої за останні три тижні, пише Reuters.

Заробітна плата в США рекордно знизилася з березня 2009 року, чим завершилися рекордні 113 місяців поспіль зростання кількості робочих місць. Morgan Stanley заявив, що економіка США скоротиться на 5,5% в 2020 році, що стане найбільш різким падінням з 1946 року, з величезним 38% скороченням, прогнозованим на другий квартал.

У Європі ряд компаній зазначили, що пандемія, викликана новим коронавірусом, завдала удару по бізнесу, віщуючи більш глибоку рецесію доходів напередодні звітного сезону.

Індикатор акцій MSCI по всьому світу втратив 0,64% після широкого зниження в Європі і Азії.

На початку торгів на Уолл-стріт індекс Dow Jones Industrial Average впав на 99,09 пункту, або на 0,46%, до позначки 21 314,35, S&P 500 втратив 8,17 пункту, або на 0,32%, знизившись до 2 518,73 пункту, а Nasdaq Composite знизився на 21,67 пункту, або на 0,29% – до 7465,64 пункту.

Занепокоєння масштабами збитку, завданого світовій економіці, підштовхнула інвесторів до усвідомлення безпеки державних облігацій.

Ф'ючерси на нафту марки Brent виросли на 8,95% – до 32,62 дол. за барель, у той час як американська WTI зросла на 4,66% – до 26,42 дол. за барель.

Президент США Дональд Трамп в четвер заявив, що він виступив посередником в угоді, яка може призвести до того, що Росія і Саудівська Аравія скоротять видобуток нафти на безпрецедентні 10 мільйонів барелів – до 15 мільйонів барелів на день, що складає 10-15% від світових поставок. У той же час Трамп заявив, що не пропонував скоротити обсяги виробництва у США.

Саудівська Аравія заявила, що скликає екстрене засідання Організації країн-експортерів нафти (ОПЕК). На початку березня переговори про скорочення видобутку між Росією і Саудівською Аравією провалилися, що призвело до початку цінової війни, яка підштовхнула ціни на нафту до найнижчих рівнів майже за два десятиліття.

Раніше "Коментарі" писали, що Світовий банк виділить Україні 135 млн доларів на медицину.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!