Головна Новини Бізнес економіка Економічне зростання Азії в цьому році зупиниться вперше за 60 років – МВФ
commentss НОВИНИ Всі новини

Економічне зростання Азії в цьому році зупиниться вперше за 60 років – МВФ

Пандемія коронавірусу серйозно зашкодила економіці Азії

16 квітня 2020, 12:33 comments1490
Поділіться публікацією:
Економічне зростання Азії в цьому році зупиниться вперше за 60 років – МВФ

Коронавірусна пандемія призведе до зупинки економічного зростання в Азії в 2020 році вперше за 60 років, заявили в МВФ. Про це інформує Reuters.

Так, криза через пандемію завдає "безпрецедентний збиток" у сфері послуг регіону та основних напрямках експорту. Як заявив директор департаменту країн Азії і Тихоокеанського регіону МВФ Чан'юн Рі, політикам слід запропонувати адресну підтримку домогосподарствам і фірмам, найбільш постраждалим від заборон на поїздки, соціального дистанціювання та інших карантинних заходів. Тому він закликав Азіатські країни використовувати всі інструменти політики для стабілізації сфери економіки.

За прогнозами, в доповіді МВФ, в цьому році економіку Азії, швидше за все, очікує нульове зростання вперше за 60 років. При цьому налаштована Азія краще, ніж інші регіони, що переживають економічні спади. Але прогноз для неї гірший, ніж середні темпи зростання на 4,7% під час світової фінансової кризи та зростання на 1,3% під час фінансової кризи в Азії наприкінці 1990-х років. Зокрема, економіка Китаю, за прогнозами МВФ, зросте на 1,2% замість 6%. Очікується, що у другій за величиною економіці світу відбудеться відновлення активності в кінці цього року. Але позначені й ризики пандемії, здатні затримати нормалізацію.

Додамо, що на відміну від світової фінансової кризи, викликаної крахом Lehman Brothers в 2008 році, пандемія безпосередньо торкнулася сектору обслуговування в регіоні, змусивши домогосподарства залишитися вдома і закрити магазини. Крім цього, страждають експортні електростанції.

Раніше "Коментарі" повідомляли, що світова економіка опинилася на межі найбільш різкого падіння з 1930 року.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!