Головна Новини Бізнес економіка Юрій Голик: "Укравтодор" залучив додатково 19,3 млрд грн на ремонт доріг
commentss НОВИНИ Всі новини

Юрій Голик: "Укравтодор" залучив додатково 19,3 млрд грн на ремонт доріг

Юрій Голик повідомив про рекордну суму, що виділяється на ремонт доріг за програмою "Велике будівництво"

4 травня 2020, 14:52 comments1827
Поділіться публікацією:
Юрій Голик: "Укравтодор" залучив додатково 19,3 млрд грн на ремонт доріг

Укравтодор уклав угоду з Укрексімбанком про отримання 19,3 млрд грн на програму ремонту доріг. Це дозволить використовувати на дорожні проекти рекордну для країни суму, пише в Facebook Юрій Голик.

"Як і було анонсовано раніше — плюс 19,3 млрд грн на ремонт доріг Укравтодору в цьому році. Відповідну угоду підписано між Укравтодором та Укрексімбанком в присутності Президента. Гроші залучаються під державні гарантії", — інформує Голик.

Закони, що дозволяють використовувати кошти фінансових організацій для фінансування дорожнього будівництва, були прийняті Верховною Радою у січні і підписані Президентом у лютому цього року.

"Нагадаю, що раніше на ремонт доріг Укравтодору було виділено 31,5 млрд грн з Дорожнього Фонду та 4,4 млрд грн коштів міжнародних фінансових організацій. Ще 22 млрд грн з Дорожнього Фонду виділено на ремонт і утримання доріг на балансі обласних адміністрацій", — уточнив Голик.

Це стало можливим завдяки ініційованої Президентом Володимиром Зеленським Національній програмі "Велике будівництво" — масштабного інфраструктурного проекту, згідно з яким буде відремонтовано та побудовано 6,5 тис км автомобільних доріг, 100 дитячих садків, 100 шкіл, 100 стадіонів, більше 200 відділень невідкладної допомоги та інших медичних закладів по всій країні.

Як показало опитування Київського міжнародного інституту соціології, більшість українців підтримує програму "Велике будівництво". 52% респондентів вважають, що ремонтні роботи повинні тривати навіть в умовах карантину. Серед пріоритетів учасники опитування назвали дороги (49,2%), медичні заклади (42,9%) і школи (18,4%).

" target="_blank">

Як повідомляв Юрій Голик, в рамках програми "Велике будівництво" за рік побудують перший в країні бетонний автобан. Він стане частиною національної траси Решетилівка – Дніпро, що з'єднує Захід і Схід України.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!