У Cartier розповіли про перспективи розвитку економіки в найближчі три роки

Економічний розвиток є ключовим фактором для компаній класу люкс, оскільки люди, як правило, купують дорогі годинники і ювелірні вироби, коли вони впевнені у стабільному майбутньому

Французький будинок по виробництву годинників і ювелірних виробів Cartier, материнської компанією якого є швейцарська фірма Richemont, повідомила про падіння річного прибутку на 67% у п'ятницю і заявив, що вплив коронавірусу може тривати до трьох років, незважаючи на ознаки відновлення в Китаї.

Richemont, яка також виробляє годинник Piaget, IWC і Vacheron Constantin, заявила, що її результати в цьому році будуть залежати від епідемії, яка, в свою чергу, сприяла закриттю магазинів і пригніченим споживчим настроям.

Голова компанії Йоганн Руперт сказав, що іншим країнам, ймовірно, буде важко слідувати за Китаєм, першою країною, яка постраждала від спалаху COVID-19, і повернутися до нормального життя.

Руперт, відомий своїми песимістичними економічними поглядами, порівняв цей спалах з "цунамі, яке рухається зі сходу на Захід".

У період з січня по березень нинішнього року продажі компанії впали на 18% через пандемію. У результаті довелося скоротити виробництво на годинникових і ювелірних заводах, а також розглянути можливість зниження виплат акціонерам.

Друга за величиною в світі люксова група заявила, що чистий прибуток за рік до кінця березня впала на 67% до 931 млн євро, при цьому раніше аналітики прогнозували прибуток компанії на рівні 1,29 млрд євро. Продажі виросли на 2% до 14,2 млрд євро, що відповідає оцінкам.

Основний удар спаду припав на часові бренди компанії Richemont: операційний прибуток впав на 20%, а продажі впали на 4%. Ювелірні вироби були більш стійкі: продажі виросли на 2%, а операційний прибуток впав 7%.

Нагадаємо, Національний банк України опублікував" Білу книгу "Майбутнє регулювання діяльності ломбардів". Експерти проаналізували для видання "Коментарі" цей секторальний документ про правила роботи ломбардів після того, як Нацбанк стане регулятором ринків небанківських фінансових послуг.

Зокрема, одним з нововведень для ломбардів є дозвіл на здійснення обмінних операцій з валютою.