МОЗ підписало угоду зі Світовим банком на 135 млн доларів

Основну частину грошей в Україні планують витратити на закупівлю сучасного обладнання для лікарень

Сьогодні, 15 травня, Міністерство охорони здоров'я України підписало угоду, згідно з якою Світовий банк виділить 135 млн дол. на додаткове фінансування проекту "Поліпшення охорони здоров'я на службі у людей". Про це повідомляє прес-служба Міністерства фінансів.

У повідомленні зазначено, що 35 млн дол. із цієї суми повинні бути спрямовані на заходи посилення захисту населення і протидії поширенню епідемії коронавірусу COVID-19.

Інші гроші планують витратити на закупівлю сучасного обладнання для відділень екстреної (невідкладної) медичної допомоги та посилення спроможності лікарень надавати якісну допомогу при інсультах в регіонах України, а також на інші заходи в рамках впровадження реформи системи охорони здоров'я.

Світовий банк виділить Україні додатково 135 млн дол. на вдосконалення медичних послуг на місцях, в умовах поширення інфекції коронавірусу COVID-19. За словами прем'єр-міністра Дениса Шмигаля, гроші будуть направлені на закупівлю медичного обладнання, реконструкцію амбулаторій сімейної медицини і впровадження в регіонах медичної реформи.