НБУ не буде забороняти бізнесменам використовувати свої гроші

Після сплати податків і зборів підприємці можуть перераховувати гроші з бізнес-рахунку на рахунок для власних потреб

На сьогоднішній день в Україні фізична особа-підприємець (ФОП) може витрачати кошти з бізнес-рахунку тільки для здійснення підприємницької діяльності. Так було і є на сьогодні згідно із законом, передає прес-служба Національного банку України в соцмережі Facebook.

Як зазначається, поширена у ЗМІ інформація про те, що НБУ планує обмежувати фізосіб-підприємців у використанні власних коштів, є не правильним роз'ясненням норм. Останні (норми) були викладені в проекті змін до "Інструкції про порядок відкриття та закриття рахунків клієнтів банків і кореспондентських рахунків банків - резидентів і нерезидентів".

"Діючі вимоги вже і так припускають, що фізична особа-підприємець повинен відкрити окремі рахунки в банку - для здійснення підприємницької діяльності та для власних потреб", - йдеться в повідомленні.

Регулятор підкреслює, що норма проекту, на яку посилаються ЗМІ, носить технічний і уточнюючий характер, а також не містить змін для фізосіб-підприємців.

"Водночас така норма не забороняє фізичній особі-підприємцю після сплати всіх податків і зборів перерахувати кошти з поточного рахунку, відкритого для здійснення підприємницької діяльності на поточний рахунок, відкритий даній особі для власних потреб", - пояснили в Нацбанку.

стан банківського сектору в Україні.