Головна Новини Бізнес фінанси Кількість банківських карт для проведення безконтактних платежів зросла до 5 млн штук
commentss НОВИНИ Всі новини

Кількість банківських карт для проведення безконтактних платежів зросла до 5 млн штук

Національний банк України повідомив про значне збільшення операцій з використанням безконтактних методів оплати

23 серпня 2019, 11:56 comments2109
Поділіться публікацією:
Кількість банківських карт для проведення безконтактних платежів зросла до 5 млн штук

За останні півроку кількість банківських карток для проведення безконтактних платежів в Україні зросла на 36% і таким чином піднялася до рекордної позначки 5,3 млн одиниць. Про це повідомляє Національний банк України (НБУ).

У НБУ відзначають, що розвиток платіжної інфраструктури в Україні продовжує впливати на зростання популярності інноваційних способів оплати. Громадяни все частіше вдаються до використання безконтактних методів оплати в pos-терміналах. Як правило, подібні платежі здійснюються за допомогою смартфонів, спеціальних мобільних додатків і інших NFC-пристроїв.

Популярність додатків і пристроїв, за допомогою яких здійснюються такі операції, також зростає. За останні півроку кількість торговельних платіжних терміналів, які підтримують безконтактний спосіб оплати, піднялася на 18,7%, до позначки в 262 тис. одиниць.

Станом на сьогодні, йдеться в документі НБУ, практично третина (30%) від усіх операцій з використанням банківських карт, проводиться безконтактно. Теж саме можна сказати і про токенізовані картки, операції з використанням яких, рівні 29% від числа всіх платежів, що проводяться через торгові термінали.

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, що в Україні за останні 2,5 року свої статутні капітали змогли збільшити понад 55 банків.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!