Головна Новини Бізнес фінанси Українські аеропорти вимагають від Мінінфраструктури скасувати несправедливі ставки
commentss НОВИНИ Всі новини

Українські аеропорти вимагають від Мінінфраструктури скасувати несправедливі ставки

Асоціація «Аеропорти України» цивільної авіації вимагає від Міністерства інфраструктури та Антимонопольного комітету України скасувати ставки за послуги з аеронавігаційного обслуговування суден, які, на думку членів Асоціації, є дискримінаційними

17 вересня 2019, 12:36 comments1702
Поділіться публікацією:
Українські аеропорти вимагають від Мінінфраструктури скасувати несправедливі ставки

В Асоціації відзначають, що указ №415 "Про встановлення Ставок плати за послуги з аеронавігаційного обслуговування повітряних суден у повітряному просторі України" був прийнятий 4 червня 2019 року. Документом були встановлені різні ставки для столичного аеропорту "Бориспіль" (643,5 євро) та інших українських аеропортів (901,68 євро). Однак, відповідно до раніше діючого наказу №669, ставка була єдиною для всіх аеропортів і становила 873,77 євро. А зміна розміру ставок призведе до здешевлення авіаперельотів на внутрішніх і міжнародних рейсах з "Борисполя" і подорожчанню перельотів з інших аеропортів.

Члени Асоціації наполягають, що попереднє керівництво Міністерства навмисне створило дискримінаційні умови співпраці з авіакомпаніями в інтересах одного оператора, чим грубо порушили власний Стратегічний план розвитку авіатранспорту, який гарантував рівні і конкурентні умови для учасників ринку.

У зв'язку з цим Асоціація звернулася до Антимонопольного комітету України із заявою про порушення законодавства про захист вільної конкуренції, а також проханням визнати антиконкурентним і скасувати указ Мінінфраструктури №415. Від нового керівництва відомства представники галузі чекають встановлення єдиної для всіх аеропортів ставки. Звернення підтримали Міжнародні аеропорти "Київ", "Вінниця", "Харків" та ін.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!