Головна Новини Бізнес фінанси Ощадбанк отримав документи для стягнення 1,3 млрд доларів з Росії
commentss НОВИНИ Всі новини

Ощадбанк отримав документи для стягнення 1,3 млрд доларів з Росії

Підсумкова сума збитків наразі не відома

18 вересня 2019, 14:22 comments2106
Поділіться публікацією:
Ощадбанк отримав документи для стягнення 1,3 млрд доларів з Росії

Ощадбанк отримав виконавчі документи відповідно до постанови Київського апеляційного суду і зможе вимагати від Російської Федерації відшкодування збитків банку, отриманих внаслідок анексії Криму. Про це повідомляє прес-служба Ощадбанку.

Постанова суду від 17 липня 2019 року задовольнила заяву банку про визнання та надання дозволу на виконання рішення Міжнародного арбітражу про компенсацію збитків.

Крім шкоди в 1,3 млрд дол. Російська Федерація повинна буде також виплатити відсотки, які нараховуються щоденно до моменту виконання рішення.

У повідомленні прес-служби банку наголошується, що зараз Ощадбанк здійснює всі необхідні процесуальні дії для відкриття виконавчого провадження та належного захисту своїх інтересів, які були порушені внаслідок дій РФ на території окупованого Криму, а також для відшкодування збитків.

Видання "Коментарі" повідомляло, що Київський апеляційний суд дав дозвіл на виконання рішення Арбітражного трибуналу в Парижі від 26 листопада 2018 року про компенсацію понад 1,1 млрд дол. збитків Ощадбанку через анексію Криму. Суд постановив видати виконавчі листи на стягнення з РФ в особі Міністерства юстиції на користь Ощадбанку 1,1 млрд дол. збитків плюс відсотки з 31 березня 2014 року за ставкою піврічного LIBOR 2% та інші витрати в розмірі 3,87 млн дол.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!