В Україні продовжує рости долар: курс валют на 2 жовтня

Долар піднявся на 36 копійок, а євро — на 42

В Україні продовжує дорожчати долар. Так, станом на 2 жовтня, Національний банк України (НБУ) встановив наступний курс: 1 долар США — 24,55 грн. Про це повідомляється на офіційному сайті НБУ.

Крім того, продовжує зміцнюватися і євро. На сьогоднішній день курс євро складає 26,76 грн.

В порівнянні з понеділком, долар США зміцнився по відношенню до гривні на 36 копійок, в той час як євро — на 42 копійки.

Як раніше повідомляв портал "Коментарі", українська гривня три місяці стійко тримала позиції: у першій половині вересня національній валюті вдалося подолати черговий психологічний бар'єр —курс впав нижче 25 грн за долар.

При цьому українським споживачам від такого курсу практично немає вигоди, адже продукти в супермаркетах своєю ціною не поступаються.

"Порівняно з серпнем 2018-го в серпні 2019-го за даними Держстату споживчі ціни підвищилися на 8,8%. Відповіді на це питання поки немає, а він потрібен, так як баланс стабільності і бажання підтримати різні сектори економіки України повинен бути зміщений у бік стабільності. Інакше не буде фінансових заощаджень населення, і ми не зможемо повернутися до сталого економічному зростанню", — повідомив на своїй сторінці в соціальній мережі директор Інституту розвитку економіки України Олександр Гончаров.