Головна Новини Бізнес фінанси Сайти makeup.com.ua, parfums.ua і notino.ua не можна покарати за небезпечний товар, - ЗМІ
commentss НОВИНИ Всі новини

Сайти makeup.com.ua, parfums.ua і notino.ua не можна покарати за небезпечний товар, - ЗМІ

Журналісти з'ясували, що сайти з продажу парфумерії та косметики "Мейкап.ком.юа", "Парфюмс.юа" і "Нотіно.юа" працюють з порушеннями, але притягнути до відповідальності за небезпечний товар їх не можна

24 жовтня 2019, 12:25 comments12487
Поділіться публікацією:
Сайти makeup.com.ua, parfums.ua і notino.ua не можна покарати за небезпечний товар, - ЗМІ

Вищезгадані сайти є найбільшими в Україні з інтернет-продажу косметики та парфумерії. Але схеми з реєстрацією компаній не дозволяють покупцям перевірити оригінальність товарів і отримати компенсації, оскільки ці магазини є просто посередниками, зазначає "Апостроф".

Журналісти в ході розслідування здійснили контрольні закупівлі на всіх трьох сайтах. Так, сайт "Мейкап.ком.юа" є формальною юридичною особою ТОВ "Мейкап" (вказано на сайті). Але, при оплаті готівкою і картою в "товарному чеку" зазначено ФОП Давиденко А. М., яка вказана не продавцем, а "постачальником" товару, що працює за "договором доручення". Одержувача в "чеку" не вказано, реальний продавець невідомий, а ТОВ "Мейкап" немає формально жодного відношення до ситуації. А сама фінансова операція не є юридично купівлею-продажем.

Якщо купувати товар через поштового оператора, то одержувачем виявилося ТОВ "Вейкап Трейдинг", засноване офшором з Кіпру, пишуть автори розслідування. Таким чином, залучити виробника до відповідальності, у разі виникнення проблем зі здоров'ям не можна, оскільки неможливо довести справжність товару. У розслідуванні зазначається, що ТОВ "Мейкап" в чеку навіть не значиться. А ФОП є посередником і просто передає гроші, не відповідаючи за зміст переданого покупцю пакета.

На сайті "Парфюмс.юа" як зазначає ЗМІ, взагалі немає інформації про продавця. При оплаті готівкою був наданий папірець без інформації про товар і продавця. При оплаті карткою виданий формальний папірець, але з логотипом "Парфюмс.юа". Купити товар за безготівковим розрахунком на parfums.ua не вдалося. При купівлі через поштового оператора гроші отримує фізична особа Володимир Вєтошкин.

Журналісти звернули увагу, що на сайті "Нотіно.юа" відсутня інформація про продавця, а в розділі "торгівельні умови" оператором сайту вказано чеське ТОВ "Notino". Контрольні закупівлі авторів розслідування показали, що одержувачем коштів є українське-канадське СП "Росан". Фактично, компанія нічого не продає, а організовує доставку товару і не несе жодної юридичної відповідальності за його якість.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!